Kuvaus suomeksi

Ei ole mitään väliä vaikka ottaisi maantien  „Hunsrückhöhenstraße“, Reinistä tai Moselista, niityt ja pellot näyttävät vain jatkuvan ja pienet kylät ovat kesällä jatkuvan juhlinnan kohteena.

Retkeilijät ovat tervetulleita. Ja kävelyretket Baybachtal tai Ehrbachklamin tai pitkin Luetzbachia ovat aina elämyksiä. Pyöräilijät voivat mennä pitkin „Schinderhannes-Radstraßea“ Emmelshauseen, Simmerniin.

„Pydna“, miskä oli entis aikojen  rakettien tukikohta, nykyisin techno illat ovat ottaneet paikan haltuunsa. Läheiset laaksot ja  kuvaukselliset linnojen rauniot vievät mukanaan menneeseen aikaan.

„Soonwald“, joka ennen tunnettiin nimeltä „Schinderhannesina“ suuren ryöstäjän kotina, joka teki tienoosta epävakaan jenginsä kanssa. Nykyisin entinen vankityrmä on suosittu turistien keskuudessa. Perinteinen ja moderni elämäntapa kohtaavat täällä, on paljon kulttuuria ja nykyisin monia maalareita.

Saksalainen elokuvanohjaaja „Edgar Reitz“ , hänen kuuluisa filminsä „Heimat“ kolmas (ja viimeinen?) osa eepoksesta kuvattiin täällä.

„Idarwaldin“ metsän korkeimmalla kukkulalla „Idarkopf“ 746m, on vielä paljon tarjottavaa erillään talviurheilun alueestaan: „Edelsteinstraße“ (jalokivien tie) „Schiefer& Burgenstraße“ (liuskakivien ja linnojen tie) saksalainen jalokivi museo tai läpi Idar Oberstainin eivät kiinnosta vain lapsia vaan myös aikuisia.

Kuparikaivostoimintaa Fiscbachissa, Herrenbergin liuskakivet tai jalokivikaivokset Steinkaulenbergissa . Mutta myös päivänvalossa on paljon nähtävää: Kelttiläinen kylä Altburg ja Schmidtburgin rauniot Bundenbachissa, Wildenburg Kempfeldissä tai historiallinen Herrstein,missä voit nauttia itsetehdystä juustokakusta kahvio „Cafe Zehntscheune“ kesäisin ja talvisin ja ketä ei ole nähnyt jalokiviä,ei ole ollut Hunsrueckissa.

Suuri metsä“ Hochwald“ sisältää useita nähtävyyksiä: suuresta järvestä, yli 2000 vuotta vanhoihin kelttiläisiin raunioihin,roomalaisiin rakennuksiin, romanttisiin keski-ajan linnoihin,hiihtohisseihin ja matkailijoiden viihdykkeisiin.

Hunsrueck talossa, “Erbeskopf” 818m, aikuiset ja lapset voivat kokea metsän ja sen väestön ja metsä museo Morbachissa, Weiperath näytetään kaikki metsästä puihin.

Mitä vielä pitäisi kertoa Rein laaksosta? Maailman kulttuuri keskus, „saksan kulmauksesta“ Koblenszista, Bingerin „hiiri tornista“ ,lukemattomia linnoja ja muita kiinnostavia kohteita, jotka voit helposti tavoittaa Hunsrueckista.

Moseltal on yhtä kuvauksellinen kuin Rein laakso, ehkäpä jopa hieman romanttisempi, koska se on lähempänä ja pienempi. Moselin linnat ovat yhtä kauniita kuin Reininkin, esimerkiksi linna Eltz, vieressä monia pieniä viini tiloja osaksi raunioita, osittain vahingoittumattomia linnoja ja hienoja ravintoloita hienoine näkymineen.

Jos ajaa pitkin Nahea, näkee todella paljon. Nahen laakso ei ole maailman kultturi keskus mutta sillä on siitä huolimatta tarjottavaa, mikä ansaitsisi tämän arvonimen. Tämä todistaa kenelle tahansa kuinka tunnettu Kyrburg, “Bad Münster am Stein” tai kirkko Idar Oberstein

ovat.

Tutustu nyt Hunsrueckiin,eikä vain virtuaalisesti,olet aina tervetullut tänne!

(Niina Männistö)